התקנת פאנלים סולאריים על הגג – למה זה משתלם?

בשנים האחרונות התחום של אנרגיה סולארית תופס יותר ויותר תאוצה ממגוון סיבות. ראשית, ברמה האקולוגית, ישנה מודעות הולכת וגוברת לצורך שלנו לשמור על כדור הארץ, אחת הדרכים למנוע זיהום ובזבוז משאבים היא השימוש באנרגיה סולארית. אולי תופתעו לדעת, אבל האנרגיה שמתקבלת מהשמש בשעה, היא שוות ערך לאנרגיה שנצרכת בכל העולם באמצעות חשמל. לכן, מדורב במשאב טבעי שפשוט חבל שלא להשתמש בו. הטכנולוגיה הסולארית התקדמה כך שכמעט כל אחד יכול לעשות שימוש משתלם באפשרות של התקנת פאנלים סולאריים על הגג. במאמר זה נסביר בדיוק איך זה עובד ולמה כדאי לבדוק את הנושא.

התקנת פאנלים סולאריים על הגג – למי זה מתאים?

התקנת פאנלים סולאריים על הגג אפשרית כמובן למי שברשותו גג בגדול של לפחות 100 מטר בביתו הפרטי או בבית העסק. כאשר פורסים מערכת על הגג חשוב לשים לב שהגג פונה באופן שהוא מקבל חשיפה מרבית של שמש, לכן ישנה עדיפות ללוחות המותקנים לכיוון דרומה, כך הקרינה חזקה יותר ומשמעותית. בישראל השמשית, אנחנו נהנים משמש כמעט כל השנה, לכן התקנת פאנלים סולאריים על הגג היא אפילו עוד יותר משתלמת. ישראל היא בין המדינות המובילות בעולם בתחום של אנרגיה סולארית, כולנו לדוגמה מכירים היטב ומקרוב מערכת סולארית קטנה שהיא דוד שמש שמותקנים בכתשעים אחוז מהבית בישראל. 

איך עובד השימוש בפאנלים סולאריים?

מי שבוחר באפשרות של התקנת פאנלים סולאריים על הגג יכול לפנות לחברה מקצועית שמסייעת בתהליך ההתקנה והשירות. החברה תבדוק אם אכן השטח מתאים ותבצע דיוק והתאמה של המערכת באמצעות תהליך של תכנון הנדסי. לאחר מכן, המערכת מותקנת על הגג המיועד במקביל לקבלת כל האישורים הדרושים להתקנה. מרגע שמפעילים את המערכת, הפאנלים הסולאריים קולטים באמצעות קולטנים מיוחדים אנרגיות המופקות מקרינת השמש ומפיקים בתמורה חשמל. את החשמל אפשר למכור לחברת החשמל תמורת זיכוי לחשבון החשמל. במדינת ישראל, חשמל היא הוצאה משמעותית, כך שמי שמתקין מערכת סולארית ומזדכה על חשבון החשמל יכול תוך תקופה להחזיר את ההשקעה במערכת. 

אולי יעניין אותך גם

דילוג לתוכן